Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 670 Reward Points (670 Ft)

IALFLEX 80

2% (80 mg) hialuronsav-nátriumsó intraartikuláris injekcióhoz

1 db 4 ml-es előretöltött fecskendő

TERMÉKLEÍRÁS:

A IALFLEX 80 egy steril, biológiailag lebomló, izotóniás, injektálható gél, intraartikuláris használatra. A IALFLEX 80 közepes láncú (1,0-1,5 × 106 daIton) hialuronsavat tartalmaz, amelyet Streptococcus equi baktériumokból nyernek, és 20 mg/ml koncentrációban fiziológiás pufferben formulázzák. A IALFLEX 80 viszkoelasztikus tulajdonságokkal rendelkezik, így lehetővé teszi az intraartikuláris üregben lévő ízületi folyadék viszkozitásának normalizálását. Minden doboz egy IALFLEX 80 fecskendőt és egy használati útmutatót tartalmaz. A dobozban egy készlet található és két címke, amelyek a tételszámot mutatják. Ezen címkék egyikét a beteg aktájához kell csatolni, a másikat pedig át kell adni a betegnek a nyomonkövethetőség érdekében.

JAVALLATOK:

A IALFLEX 80 egy ízületi folyadékpótló, amely viszkoelasztikus és kenő tulajdonságainak köszönhetően elősegíti az ízületek degeneratív vagy poszttraumás álapotokban megváltozott reológiai álapotának helyreálítását. A készítmény az ízületi folyadék tulajdonságait javítva védő hatást fejt ki az ízületekre, és segíti az ízületek működésének javulását és a fájdalmas tünetek csökkentését. A IALFLEX 80 csak abban az ízületben fejti ki hatását, amelybe az injekciót beadták, anélkül, hogy bármilyen szisztémás hatást gyakorolna.

ÖSSZETEVŐK:

Fő összetevő: hialuronsav-nátriumsó 2%.

Egyéb összetevők: nátrium-klorid, nátrium-foszfátok és injekcióhoz való víz.

ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉSEK:

– ÓVINTÉZKEDÉSEK

A IALFLEX 80 kizárólag intraartikuláris injekciók beadására alkalmas, és csak olyan orvos adhatja be, aki speciális oktatásban részesült az intraartikuláris injekciók beadási technikájáról.

Használat előtt ellenőrizze a fecskendő sértetlenségét és a lejárati dátumot. Ne használjon a felsoroltaktól eItérő tűket. A készítményt nem szabad fertőzött vagy súlyosan gyulladt ízületben alkalmazni. Kerülendő az alkalmazás, amennyiben az injekció beadási helyének közelében fertőzést vagy gyulladásos állapotot észlel. Mivel nem áll rendelkezésre klinikai tapasztalat a hialuronsav gyermekeknél történő aIkalmazásával kapcsolatban, ezért ezekben az esetekben a IALFLEX 80 kezelés nem javasolt. Az intraartikuláris injekció beadását követően tanácsos a betegnek kerülnie az ízületet megterhelő fizikai tevékenységek végzését, majd néhány nap múlva folytatható a normál tevékenységek végzése. A IALFLEX 80 egyszerhasználatos készítmény, a minőséget és a sterilitást csak a fecskendő lezárása garantálja. A kimaradt mennyiséget meg kel semmisíteni, és még új sterilizálás után sem szabad újra felhasználni.
Ne használja a készítményt, ha a csomagolás már fel van nyitva vagy sérült. Az összeszerelt fecskendőt használat után azonnal ki kell dobni, függetlenül attól, hogy az oldatot teljesen beadták-e vagy sem. Használat után a vonatkozó nemzeti gyakorlatnak megfelelően ártalmatlanítsa.

INKOMPATIBILITÁSOK:

Inkompatibilitás áll fenn a nátrium-hialuronát és a kvaterner ammóniumvegyületek, például a benzalkónium-klorid oldatok között. Ezért kerülni szükséges a IALFLEX 80 és ezen anyagok érintkezését.

MELLÉKHATÁSOK:

A IALFLEX 80 injekció beadását követően átmeneti mellékhatások léphetnek fel, például fájdalom, merevség, melegség, bőrpír vagy duzzanat. Ezek a másodlagos hatások enyhíthetők, ha jeget helyezünk a kezelt ízületre. ÁItalában ezek a hatások rövid időn belül megszűnnek. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz. A IALFLEX 80 injekció beadásával kapcsolatos minden egyéb nem kívánt mellékhatást jeIenteni szükséges az orvosnak.

ALKALMAZÁSI MÓDSZEREK:

A IALFLEX 80 injekció beadása előtt távolítson el minden ízületi effúziót; az effúzió eltávolításához és a IALFLEX 80 injekció beadásához ugyanazt a tűt szükséges használni. Távolítsa el a fecskendő védőkupakját, különösen ügyelve a fecskendő nyílásával történő érintkezés elkerülésére. Erősen csavarja be a 18 és 22 G közötti átmérőjű tűt a Luer-záras fecskendő gallérjához az alábbi utasításokat követve. Az injekció beadása előtt a beadási helyet megfelelő fertőtlenítőszerrel kell előkészíteni. Fecskendezze be a IALFLEX 80-at aszeptikus technikával. Kizárólag az ízületi résbe fecskendezze be. Javasolt egy heti 3 kezelésből álló kezdeti ciklus elvégzése, amelyet esetlegesen fenntartó kezelés követhet, az orvos előírása szerint.

ÚTMUTATÓ A FECSKENDŐTŰ ÖSSZESZERELÉSÉHEZ:

A. Óvatosan csavarja le a fecskendő hegyének kupakját, különösen ügyelve a fecskendő nyílásával történő érintkezés elkerülésére.

B. Óvatosan fogja meg a tűvédőt, majd rögzítse a tűt a Luer-záras fecskendőre, addig csavarva szorosan, amíg enyhe ellennyomást nem érez, hogy biztosítsa a légmentes rögzülést és megakadályozza a folyadék szivárgását az adagolás során.

TÁROLÁS:

A IALFLEX 80 2–25°C-on (36–77°F) száraz helyen, az eredeti dobozában tárolandó.
Fénytől, hőtől és fagytól védeni szükséges. Gyermekektől elzárva tartandó.

A CSOMAG TARTALMA:

Előretöltött fecskendő, amely 4 ml nem pirogén gélt tartalmaz, nedves vízzel sterilizálva.

 • Olvassa el a használati utasítást
 • Tilos újrasterilizálni
 • Gőzzel sterilezett
 • Száraz helyen tartandó
 • Napfénytől védve tárolandó
 • Hőmérsékleti korlát +2°C és +25°C között
 • Tilos felhasználni, ha a csomagolás sérült. Tilos újrafelhasznáIni
 • Gyártó
 • Gyártási tételszám
 • Lejárati dátum

FT/CE/02 Rev. 3 01/2017 Art. 0 01/2019

  Gyártó:
AIfakjn S.r.I.
P.zza deIIa RepubbIica, 22 – 27026
GarIasco (PV)

ForgaImazó:

GoodwiII Pharma Nyrt. 6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.
Magyarország

   1984

Number of db 1 db
Súly 0,3 kg
Category icon

Egészségpénztári számlára elszámolható, Orvostechnikai eszköz

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. Külföldre történő rendelés esetén a GLS futárszolgálattal történik a csomagok kézbesítése. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele. Külföldre történő kézbesítés esetén utánvétes fizetési mód nem választható!

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Az Egyesült Királyságba történő rendelés nem minősül véglegesnek, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal az info@goodwillpharma.com e-mail címen!

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.
 • Külföldre történő kézbesítés esetén a szállítási határidő eltérő lehet.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.
 • Külföldre történő szállítás díja egységesen 20€.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

IALFLEX 80 injekció IALFLEX 80 injekció

Earn 670 Reward Points
66 990 Ft
Egységár 66 990 Ft /db

Megszakítás