Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 716 Reward Points (716 Ft)

IALFLEX 80

2% (80 mg) hialuronsav-nátriumsó intraartikuláris injekcióhoz

1 db 4 ml-es előretöltött fecskendő

TERMÉKLEÍRÁS:

A IALFLEX 80 egy steril, biológiailag lebomló, izotóniás, injektálható gél, intraartikuláris használatra. A IALFLEX 80 közepes láncú (1,0-1,5 × 106 daIton) hialuronsavat tartalmaz, amelyet Streptococcus equi baktériumokból nyernek, és 20 mg/ml koncentrációban fiziológiás pufferben formulázzák. A IALFLEX 80 viszkoelasztikus tulajdonságokkal rendelkezik, így lehetővé teszi az intraartikuláris üregben lévő ízületi folyadék viszkozitásának normalizálását. Minden doboz egy IALFLEX 80 fecskendőt és egy használati útmutatót tartalmaz. A dobozban egy készlet található és két címke, amelyek a tételszámot mutatják. Ezen címkék egyikét a beteg aktájához kell csatolni, a másikat pedig át kell adni a betegnek a nyomonkövethetőség érdekében.

JAVALLATOK:

A IALFLEX 80 egy ízületi folyadékpótló, amely viszkoelasztikus és kenő tulajdonságainak köszönhetően elősegíti az ízületek degeneratív vagy poszttraumás álapotokban megváltozott reológiai álapotának helyreálítását. A készítmény az ízületi folyadék tulajdonságait javítva védő hatást fejt ki az ízületekre, és segíti az ízületek működésének javulását és a fájdalmas tünetek csökkentését. A IALFLEX 80 csak abban az ízületben fejti ki hatását, amelybe az injekciót beadták, anélkül, hogy bármilyen szisztémás hatást gyakorolna.

ÖSSZETEVŐK:

Fő összetevő: hialuronsav-nátriumsó 2%.

Egyéb összetevők: nátrium-klorid, nátrium-foszfátok és injekcióhoz való víz.

ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉSEK:

– ÓVINTÉZKEDÉSEK

A IALFLEX 80 kizárólag intraartikuláris injekciók beadására alkalmas, és csak olyan orvos adhatja be, aki speciális oktatásban részesült az intraartikuláris injekciók beadási technikájáról.

Használat előtt ellenőrizze a fecskendő sértetlenségét és a lejárati dátumot. Ne használjon a felsoroltaktól eItérő tűket. A készítményt nem szabad fertőzött vagy súlyosan gyulladt ízületben alkalmazni. Kerülendő az alkalmazás, amennyiben az injekció beadási helyének közelében fertőzést vagy gyulladásos állapotot észlel. Mivel nem áll rendelkezésre klinikai tapasztalat a hialuronsav gyermekeknél történő aIkalmazásával kapcsolatban, ezért ezekben az esetekben a IALFLEX 80 kezelés nem javasolt. Az intraartikuláris injekció beadását követően tanácsos a betegnek kerülnie az ízületet megterhelő fizikai tevékenységek végzését, majd néhány nap múlva folytatható a normál tevékenységek végzése. A IALFLEX 80 egyszerhasználatos készítmény, a minőséget és a sterilitást csak a fecskendő lezárása garantálja. A kimaradt mennyiséget meg kel semmisíteni, és még új sterilizálás után sem szabad újra felhasználni.
Ne használja a készítményt, ha a csomagolás már fel van nyitva vagy sérült. Az összeszerelt fecskendőt használat után azonnal ki kell dobni, függetlenül attól, hogy az oldatot teljesen beadták-e vagy sem. Használat után a vonatkozó nemzeti gyakorlatnak megfelelően ártalmatlanítsa.

INKOMPATIBILITÁSOK:

Inkompatibilitás áll fenn a nátrium-hialuronát és a kvaterner ammóniumvegyületek, például a benzalkónium-klorid oldatok között. Ezért kerülni szükséges a IALFLEX 80 és ezen anyagok érintkezését.

MELLÉKHATÁSOK:

A IALFLEX 80 injekció beadását követően átmeneti mellékhatások léphetnek fel, például fájdalom, merevség, melegség, bőrpír vagy duzzanat. Ezek a másodlagos hatások enyhíthetők, ha jeget helyezünk a kezelt ízületre. ÁItalában ezek a hatások rövid időn belül megszűnnek. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon orvoshoz. A IALFLEX 80 injekció beadásával kapcsolatos minden egyéb nem kívánt mellékhatást jeIenteni szükséges az orvosnak.

ALKALMAZÁSI MÓDSZEREK:

A IALFLEX 80 injekció beadása előtt távolítson el minden ízületi effúziót; az effúzió eltávolításához és a IALFLEX 80 injekció beadásához ugyanazt a tűt szükséges használni. Távolítsa el a fecskendő védőkupakját, különösen ügyelve a fecskendő nyílásával történő érintkezés elkerülésére. Erősen csavarja be a 18 és 22 G közötti átmérőjű tűt a Luer-záras fecskendő gallérjához az alábbi utasításokat követve. Az injekció beadása előtt a beadási helyet megfelelő fertőtlenítőszerrel kell előkészíteni. Fecskendezze be a IALFLEX 80-at aszeptikus technikával. Kizárólag az ízületi résbe fecskendezze be. Javasolt egy heti 3 kezelésből álló kezdeti ciklus elvégzése, amelyet esetlegesen fenntartó kezelés követhet, az orvos előírása szerint.

ÚTMUTATÓ A FECSKENDŐTŰ ÖSSZESZERELÉSÉHEZ:

A. Óvatosan csavarja le a fecskendő hegyének kupakját, különösen ügyelve a fecskendő nyílásával történő érintkezés elkerülésére.

B. Óvatosan fogja meg a tűvédőt, majd rögzítse a tűt a Luer-záras fecskendőre, addig csavarva szorosan, amíg enyhe ellennyomást nem érez, hogy biztosítsa a légmentes rögzülést és megakadályozza a folyadék szivárgását az adagolás során.

TÁROLÁS:

A IALFLEX 80 2–25°C-on (36–77°F) száraz helyen, az eredeti dobozában tárolandó.
Fénytől, hőtől és fagytól védeni szükséges. Gyermekektől elzárva tartandó.

A CSOMAG TARTALMA:

Előretöltött fecskendő, amely 4 ml nem pirogén gélt tartalmaz, nedves vízzel sterilizálva.

 • Olvassa el a használati utasítást
 • Tilos újrasterilizálni
 • Gőzzel sterilezett
 • Száraz helyen tartandó
 • Napfénytől védve tárolandó
 • Hőmérsékleti korlát +2°C és +25°C között
 • Tilos felhasználni, ha a csomagolás sérült. Tilos újrafelhasznáIni
 • Gyártó
 • Gyártási tételszám
 • Lejárati dátum

FT/CE/02 Rev. 3 01/2017 Art. 0 01/2019

Dokumentum lezárva: 2024.04.15. IALF/WS/24/04

 

Gyártó:
AIfakjn S.r.I.
P.zza deIIa RepubbIica, 22 – 27026
GarIasco (PV)

ForgaImazó:

GoodwiII Pharma Nyrt. 6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.
Magyarország

   1984

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg
Category icon

Egészségpénztári számlára elszámolható, Orvostechnikai eszköz

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

IALFLEX 80 injekció IALFLEX 80 injekció

Earn 716 Reward Points
71 600 Ft
Egységár 71 600 Ft /db

Megszakítás