Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 716 Reward Points (716 Ft)

Termékleírás
A CARTINORM®  MAX egy steril, biológiailag lebomló, izotóniás, injektálható gél intraartikuláris használatra. A CARTINORM®  MAX közepes láncú (1,0-1,5 × 106 dalton) hialuronsavat tartalmaz, amelyet Streptococcus equi baktériumokból nyernek, és 20 mg/ml koncentrációban fiziológiás pufferben formulálják. A CARTINORM®  MAX viszkoelasztikus tulajdonságokkal rendelkezik, így lehetővé teszi az intraartikuláris üregben lévő ízületi folyadék viszkozitásának normalizálását. Minden doboz egy CARTINORM®  MAX fecskendőt és egy használati útmutatót tartalmaz. A dobozban két címke található a gyártási tételszámmal. Ezen címkék egyikét a beteg aktájához kell csatolni, a másikat pedig át kell adni a betegnek a nyomonkövethetőség érdekében.

 

Javallatok
A CARTINORM®  MAX egy ízületi folyadékpótló, amely viszkoelasztikus és kenő tulajdonságainak köszönhetően elősegíti az ízületek degeneratív vagy poszttraumás állapotokban megváltozott reológiai állapotának helyreállítását. A készítmény az ízületi folyadék tulajdonságait javítva védő hatást fejt ki az ízületekre, és segíti az ízületek működésének javulását és a fájdalmas tünetek csökkentését.

A CARTINORM®  MAX csak abban az ízületben fejti ki hatását, amelybe az injekciót beadták, anélkül, hogy bármilyen szisztémás hatást gyakorolna.

 

Összetevők
Fő összetevő: hialuronsav-nátriumsó 2%.
Egyéb összetevők: nátrium-klorid, nátrium-foszfátok és injekcióhoz való víz.

 

ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉSEK – ÓVINTÉZKEDÉSEK
A CARTINORM®  MAX kizárólag intraartikuláris injekcióban alkalmazható, és csak olyan orvos adhatja be, aki ismeri az intraartikuláris injekciók beadási technikáját.

Használat előtt ellenőrizze a fecskendő sértetlenségét és a lejárati dátumot.

Ne használjon a felsoroltaktól eltérő tűket. A készítményt nem szabad fertőzött vagy súlyosan gyulladt ízületben alkalmazni. Kerülendő az alkalmazás fertőzés fennállása esetén, illetve ha az injekció beadási helyének közelében bőrgyulladás van jelen. Mivel nem áll rendelkezésre klinikai tapasztalat a hialuronsav gyermekeknél történő alkalmazásával kapcsolatban, ezért ezekben az esetekben a CARTINORM® MAX kezelés nem javasolt. Az intraartikuláris injekció beadását követően tanácsos a betegnek kerülnie az ízületet megterhelő fizikai tevékenységek végzését, majd néhány nap múlva visszatérhet a normál tevékenységekhez.

A CARTINORM®  MAX egyszerhasználatos készítmény, a minőség és a sterilitás csak lezárt fecskendő esetén garantált. A kimaradt mennyiséget meg kell semmisíteni, és még új sterilizálás után sem szabad újra felhasználni. Ne használja a készítményt, ha a csomagolás már fel van nyitva vagy sérült. Az összeszerelt fecskendőt használat után azonnal ki kell dobni, függetlenül attól, hogy az oldatot teljesen beadták-e vagy sem. Használat után a vonatkozó nemzeti gyakorlatnak megfelelően ártalmatlanítsa.

 

Inkompatibilitások
Inkompatibilitás áll fenn a nátrium-hialuronát és a kvaterner ammóniumvegyületek, például a benzalkónium-klorid oldatok között. Ezért kerülni szükséges a CARTINORM® MAX és ezen anyagok érintkezését.

 

Mellékhatások
A CARTINORM®  MAX injekció beadását követően átmeneti mellékhatások léphetnek fel, például fájdalom, merevség, melegség, bőrpír vagy duzzanat.

Ezek a másodlagos hatások enyhíthetők, ha jeget helyezünk a kezelt ízületre.

Általában ezek a hatások rövid időn belül megszűnnek. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, orvoshoz kell fordulni. A CARTINORM®  MAX injekció beadásával kapcsolatos minden egyéb mellékhatást jelenteni szükséges az orvosnak.

 

Alkalmazási módszerek
A CARTINORM®  MAX injekció beadása előtt szüntesse meg az esetleg fennálló ízületi folyadékgyülemet; az effúzió megszüntetéséhez és a CARTINORM®  MAX injekció beadásához ugyanazt a tűt szükséges használni. Távolítsa el a fecskendő védőkupakját, különösen ügyelve a fecskendő nyílásával történő érintkezés elkerülésére. Erősen csavarja be a 18 és 22 G közötti átmérőjű tűt a Luer-záras fecskendő gallérjához az alábbi utasításokat követve.

Az injekció beadása előtt a beadási helyet megfelelő fertőtlenítőszerrel kell előkészíteni.
Fecskendezze be a CARTINORM®  MAX-ot aszeptikus technikával.
Kizárólag az ízületi résbe fecskendezze be.
Javasolt egy összesen 3, hetenként esedékes injekcióból álló kúrával kezdeni, amelyet esetlegesen fenntartó kezelés követhet, az orvos előírása szerint.

 

ÚTMUTATÓ A FECSKENDŐTŰ FELSZERELÉSÉHEZ
A. Óvatosan csavarja le a fecskendő hegyének kupakját, különösen ügyelve a fecskendő nyílásával történő érintkezés elkerülésére.

B. Óvatosan fogja meg a tűvédőt, majd rögzítse a tűt a Luer-záras fecskendőre, addig csavarva szorosan, amíg enyhe ellennyomást nem érez. Ezzel biztosítja a légmentes rögzülést és megakadályozza a folyadék szivárgását a beadás során.

 

Tárolás

A CARTINORM®  MAX 2–25 °C-on, (36–77°F) száraz helyen, az eredeti dobozában tárolandó.
Fénytől, hőtől és fagytól védeni szükséges. Gyermekektől elzárva tartandó.

 

A csomag tartalma
Előretöltött fecskendő, amely 4 ml nem pirogén gélt tartalmaz, gőzzel sterilizálva.

Dokumentum lezárva: 2024.04.19. CARTMAX/WS/24/04

 

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg
Category icon

Egészségpénztári számlára elszámolható, Orvostechnikai eszköz

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

  • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
  • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
  • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
  • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Szállítási határidő

  • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
  • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
  • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

Szállítás díjazása

  • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
  • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
  • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Cartinorm_MAX_box_800 px Cartinorm® MAX

Earn 716 Reward Points
71 600 Ft
Egységár 71 600 Ft /db

Megszakítás