Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 677 Reward Points (677 Ft)

Cartinorm® XL CHONDRO

Az eszköz leírása

A Cartinorm® XL CHONDRO egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú keresztkötéses biológiai polimert, bakteriális erjesztéssel előállított nátrium-hialuronátot és szarvasmarha porcból származó nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmaz.

Összetétel

Minden előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronátot, 90 mg nátrium-kondroitin-szulfátot, valamint nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogénfoszfát-monohidrátot, dinátriumfoszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok

A Cartinorm® XL CHONDRO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére javasolt. A Cartinorm® XL CHONDRO kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód

A Cartinorm® XL CHONDRO átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot, enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot.

A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője. Viszkoelasztikus és reológiai tulajdonságainak köszönhetően felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől.

A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása.

Adagolás és alkalmazás módja

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18–21G között van (1,2–0,8 mm).

Ellenjavallatok és óvintézkedések

A Cartinorm® XL CHONDRO nem alkalmazható olyan betegeknél,

 • akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a kondroitin-szulfátra vagy a CARTInorm® XL CHONDRO bármely összetevőjére,
 • akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,
 • akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,
 • akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van,
 • akik ismerten túlérzékenyek a szarvasmarha-eredetű anyagokra.

A Cartinorm® XL CHONDRO injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.

Az injekció szigorúan csak intraartikulárisan alkalmazható.

Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Ne használja a Cartinorm® XL CHONDRO injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után!

Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!

A Cartinorm ® XL CHONDRO biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.

Nemkívánatos hatások

Ízületi duzzanat és átmeneti fájdalom előfordulhat az intraartikuláris injekció alkalmazása után. Ezek a reakciók általában 72 órán belül alábbhagynak.

Megjegyzések

A Cartinorm® XL CHONDRO steril, viszkoelasztikus, aszeptikus feldolgozási technikával előállított oldat 3 ml-es eldobható üvegfecskendőben kerül forgalomba.

A Cartinorm® XL CHONDRO kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és használati utasítást tartalmaz.

Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült! Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Tárolás

25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

 

Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra!

Gyermekektől elzárva tartandó.

 

Kiszerelés

A 3 ml-es Cartinorm® XL CHONDRO előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronát és 90 mg nátrium-kondroitin-szulfát tartalmú steril, viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.

 

Forgalmazza

Goodwill Pharma Nyrt.

6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.

Telefon: +36 62 443 571

Fax: +36 62 423 872

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. Külföldre történő rendelés esetén a GLS futárszolgálattal történik a csomagok kézbesítése. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele. Külföldre történő kézbesítés esetén utánvétes fizetési mód nem választható!

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

A választott átvételi módot a megjegyzés rovatban tüntesse fel.

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.
 • Külföldre történő kézbesítés esetén a szállítási határidő eltérő lehet.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.
 • Külföldre történő szállítás díja egységesen 20€.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Ajándék
10 ezer Ft feletti értékű vásárlása esetén most megajándékozzuk egy Szent-Györgyi Albert Retard 500 mg C-vitamin 20x termékkel. A tájékoztatás nem teljeskörű, egyes termékeknél valamint egyes kuponkódokkal történő vásárlás esetén eltérhet az ajándék.
Cartinorm® XL CHONDRO Cartinorm® XL CHONDRO

Earn 677 Reward Points
67 649 Ft
Egységár 67 649 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 67 649 Ft
2 65 620 Ft
3+ 64 267 Ft
Megszakítás