Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 699 Reward Points (699 Ft)

Cartinorm® XL CHONDRO

Az eszköz leírása
A CARTInorm XL CHONDRO egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú keresztkötéses biológiai polimert, nátrium-hialuronátot és nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmaz. A CARTInorm XL CHONDRO egy Streptococcus törzsből bakteriális erjesztéssel előállított nátrium-hialuronátot és szarvasmarha porcból származó nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmaz.

A CARTInorm XL CHONDRO steril, viszkoelasztikus, aszeptikus feldolgozási technikával előállított oldat 3 ml-es eldobható üvegfecskendőben kerül forgalomba.

Összetétel
Minden előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronátot, 90 mg nátrium-kondroitin-szulfátot, valamint nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogénfoszfát-monohidrátot, dinátriumfoszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok
A Cartinorm® XL CHONDRO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére javasolt. A Cartinorm® XL CHONDRO kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód
A CARTInorm XL CHONDRO viszkoszupplementációra alkalmazott készítmény, amely biztonságos, hatásos és jól megalapozott, hialuronsav alapú ízületi injekciós kezelése az osteoarthritisnek.
A CARTInorm XL CHONDRO átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot.
A CARTInorm XL CHONDRO enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot.
A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője. Viszkoelasztikus és reológiai tulajdonságainak köszönhetően felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől.
Az ízületi folyadékban lévő hialuronsav mennyisége és minősége csökkent az osteoarthritisben szenvedő betegeknél, mert szintézise zavart az ízületekben és a porcsejtekben. Ezáltal az ízület felületének védelme is erősen megváltozik, a súrlódás és a nyomás hatására a porc sebezhetővé válik, és strukturális degradációnak van kitéve.
A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása.
Továbbá in vitro vizsgálatokban a kondroitin-szulfát gátolja a porcmátrix megsemmisítésében részt vevő enzimeket: a metalloproteinázokat és aggrekánokat, valamint gátolja a gyulladáskeltő faktorok kiválasztását is.
Ezek az adatok alátámasztják a kondroitin-szulfát megfigyelt klinikai aktivitását, mint lassan ható szisztémás gyógyszer, kedvező hatással az osteoarthritises fájdalomra.
A CARTInorm XL CHONDRO injekció egyszeri beadása helyreállítja az ízület megfelelő kenését és lökéselnyelő tulajdonságát, és a tünetek szignifikáns javulását okozza.
A hialuronsavval történő viszkoszupplementáció hatásos és jól tolerálható kezelése a térdízületi osteoarthritisnek. A viszkoszupplementációs terápia jól tolerálható egyéb ízületekben is, azonban világszintű konszenzus még nem született a hialuronsav egyéb, térdtől különböző ízületi osteoarthritisben való hatékonyságáról.

Adagolás és alkalmazás módja
Nem alkalmazható intravénásan

Az injekció szigorúan csak intraartikulárisan alkalmazható. Extraartikulárisan ne fecskendezze be a terméket.

Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Az injekció beadási helyét megfelelően fertőtleníteni kell (70%-os alkohollal vagy egyéb fertőtlenítőszerrel). A bőr előkészítése során ne használjon egyidejűleg kvaterner ammóniumsókat tartalmazó fertőtlenítőszereket, mert a hialuronsav kicsapódhat a jelenlétükben.
A CARTInorm XL CHONDRO ízületbe való injektálása előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. Ajánlott az injekció beadása előtti artrocentézis.
Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette.
A trédbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm). A végleges tű kiválasztását bármely intraartikuláris eljárásnál az orvos határozza meg.
A CARTInorm XL CHONDRO beadása előtt szubkután lidokain vagy más hasonló érzéstelenítő injekció alkalmazása javasolt.
Mint minden invazív eljárás esetében, ajánlott, hogy az intraartikuláris injekciót követő 48 órán belül a beteg kerülje el a megerőltető vagy hosszabb ideig (több, mint 1 órán át) tartó súlytartó tevékenységeket, mint a kocogás vagy a tenisz.

Ellenjavallatok

A CARTInorm XL CHONDRO nem alkalmazható olyan betegeknél,

• akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a kondroitin-szulfátra vagy a CARTInorm XL CHONDRO bármely összetevőjére,

• akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,

• akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,

• akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van.

A CARTInorm XL CHONDRO nyomokban Gram-pozitív bakteriális fehérjét tartalmazhat és ellenjavallt azon betegek számára, akik

kórtörténetében ilyen allergia szerepel.

A CARTInorm XL CHONDRO nem alkalmazható olyan betegeknél, akik ismerten túlérzékenyek a szarvasmarha-eredetű anyagokra.

Alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

Bár a nátrium-hialuronát és a nátrium-kondroitin-szulfát nagy tisztaságú biológiai polimerek, a kezelőorvosnak tisztában kell lennie a biológiai anyagok használatával járó lehetséges allergiás kockázatokkal.

Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.

A CARTInorm XL CHONDRO injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.

Amennyiben a fájdalom fokozódik az injekció beadása közben, a beadást le kell állítani és a tűt el kell távolítani.

A betegeket az injekció beadása előtt alaposan meg kell vizsgálni, hogy meghatározzák az esetlegesen fennálló akut gyulladás jeleit, és az orvosnak egyedileg kell értékelnie, hogy el lehet-e kezdeni a CARTInorm XL CHONDRO kezelést.

A CARTInorm XL CHONDRO injekció intraartikuláris beadása után rendellenes következményeket tapasztaló betegeknek azonnal orvossal kell konzultálniuk.

A CARTInorm XL CHONDRO biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.

Mivel nem áll rendelkezésre klinikai bizonyíték a nátrium-hialuronát és a nátrium-kondroitin-szulfát alkalmazásával kapcsolatban olyan betegeknél, akik egyidejűleg gyulladásos arthropátiában is szenvednek (pl. rheumatoid arthritis, köszvényes ízületi gyulladás), vagy a közelmúltban ízületi ortopédiai műtéten vagy traumán estek át, ezért ezekben az esetekben a CARTInorm XL CHONDRO kezelés nem ajánlott.

Kevés esetben beszámoltak az INR (International Normalised Ratio, vagyis nemzetközi normalizált arány) érték emelkedéséről olyan betegeknél, akik egyidejűleg warfarint és glükózamin-kondroitin tartalmú kiegészítőket kaptak. A kevés információ miatt óvatosan kell eljárni a CARTInorm XL CHONDRO alkalmazásakor antikoagulánsokat vagy trombocita-aggregáció-gátló szereket szedő betegeknél.

Figyelmeztetések

Alkalmazás előtt ellenőrizze a lejárati időt és a csomagolás sértetlenségét. Ne használja a CARTInorm XL CHONDRO injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!

A terméket csak akkor szabad beadni, ha az oldat tiszta.

A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.

A CARTInorm XL CHONDRO kizárólag egyszer használatos, ne használja újra! Mindegyik CARTInorm XL CHONDRO előretöltött fecskendő kizárólag egyszer alkalmazható, egyetlen beteg számára.

A felhasznált tűt és fecskendőt a beadás után el kell dobni, nem tartható meg egyéb alkalmazásra. A már használt tűk és fecskendők újbóli alkalmazása a fertőző ágensek (beleértve a HIV és a hepatitisz fertőzéseket) átviteléhez vezethet.

Ne sterilezze újra, mert ez károsíthatja vagy megváltoztathatja az eszközt.

Nemkívánatos hatások

Ízületi duzzanat és átmeneti fájdalom előfordulhat az intraartikuláris injekció alkalmazása után. Ezek a reakciók általában 72 órán belül alábbhagynak.

Az eszközzel kapcsolatosan jelentett nemkívánatos események

A CARTInorm XL CHONDRO injekcióval kapcsolatos leggyakrabban előforduló, a forgalomba hozatalt követő felügyelet során jelentett nemkívánatos események a következők: ízületi fájdalom, merevség, folyadékgyülem, duzzanat, melegségérzet, valamint járási zavar. Láz és rossz közérzet előfordulásáról is beszámoltak.

Jegelés az injekció beadási helyén, nem-szteroid gyulladásgátló készítmények (ún. NSAID-ok) vagy lázcsillapítók alkalmazása néhány napon belül enyhítette a fenti eseményeket.

Kiszerelés

A 3 ml-es CARTInorm XL CHONDRO előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronát és 90 mg nátrium-kondroitin-szulfát tartalmú steril, viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.

A CARTInorm XL CHONDRO kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és Használati utasítást tartalmaz.

A CARTInorm XL CHONDRO egy orvostechnikai eszköz. Kizárólag orvosi alkalmazásra!

 

Tárolás
25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.
Kizárólag orvosi alkalmazásra!
Gyermekektől elzárva tartandó.

Gyártó

S.C. ROMPHARM COMPANY S.R.L.

1A Eroilor Street, Otopeni, Ilfov, 075100, Románia


0050

Forgalmazó
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
www.cartionorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0,3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. Külföldre történő rendelés esetén a GLS futárszolgálattal történik a csomagok kézbesítése. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele. Külföldre történő kézbesítés esetén utánvétes fizetési mód nem választható!

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Az Egyesült Királyságba történő rendelés nem minősül véglegesnek, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal az info@goodwillpharma.com e-mail címen!

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.
 • Külföldre történő kézbesítés esetén a szállítási határidő eltérő lehet.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.
 • Külföldre történő szállítás díja egységesen 20€.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Cartinorm® XL CHONDRO Cartinorm® XL CHONDRO

Earn 699 Reward Points
69 900 Ft
Egységár 69 900 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 69 900 Ft
2 67 803 Ft
3+ 66 405 Ft
Megszakítás