Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 689 Reward Points (689 Ft)

Használati utasítás

Az eszköz leírása

A Cartinorm® XL Forte 2,5% Európai Gyógyszerkönyvi minőségű nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, áttetsző, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni. A fiziológiás pufferben oldott nagy tisztaságú nátrium-hialuronát készítmény pH-ja 6,8 – 7,6.

 

Összetétel egy fecskendőben

Egy fecskendő 3 ml Cartinorm® XL Forte oldatos injekciót tartalmaz, melynek összetevői a következők:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 75 mg
Nátrium-klorid 24,9 mg
Dinátrium-foszfát-dihidrát 4,2 mg
Kálium-dihidrogén-foszfát 0,78 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

 

Javallatok

A térd, a váll és a csípő enyhe-középsúlyos osteoarthritises állapotának kezelésére.

 

Jellemzők és hatásmód

A hialuronsav a szervezetben természetes körülmények közepette előforduló, ezért nagymértékben biokompatibilis anyag. A hialuronsav legfontosabb hatásai az érzékeny sejtek és szövetek védelme, kenése és megtámasztása. A nátrium-hialuronátot (mely nem szárnyas eredetű fehérje) tartalmazó Cartinorm® XL Forte alkalmas a synovialis folyadék viszkoelaszticitásának javítására, így a synovialis folyadék jobban keni az ízületi felületet, javul a folyadék rázkódáselnyelő tulajdonsága és csökken az ízületekre háruló mechanikai terhelés.

 

Adagolás és az alkalmazás módja

A Cartinorm® XL Forte injekciót heti egy alkalommal kell beadni az érintett ízületbe. A kúra során legalább 1, legfeljebb 2 injekciót kell alkalmazni. Egyszerre több ízület is kezelhető. Szükség esetén megismételhető a kezelés, azonban két kezelési ciklus között legalább 6 hónapnak kell eltelnie.

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a buborékcsomagolásból. Csavarja le a kupakot, és azonnal csatlakoztasson egy megfelelő (19G-s vagy 21G-s) tűt. A tű kicsomagolását és a fecskendő kupakjának lecsavarását aszeptikus módon végezze.

 

Ellenjavallatok és óvintézkedések

 • Nem alkalmazható olyan betegnél, aki igazoltan túlérzékeny a Cartinorm® XL Forte valamelyik összetevőjére.
 • Nem alkalmazható a Cartinorm® XL Forte, ha a beteg igazoltan szeptikus eredetű arthritisben szenved. Csak osteoarthritis esetén használható, az ízületi gyulladás egyéb válfajaiban nem.
 • A Cartinorm® XL Forte injekciót kizárólag képzett egészségügyi szakember (ortopédiai szakorvos, reumatológus vagy ezekkel egyenrangú képesítésű személy) adhatja be. Az adagolást orvos írja elő, az adott beteg egyéni szükségletének figyelembe vételével.
 • A fecskendő kizárólag egyszer használatos. A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
 • Az ízületbe injektálás előtt szívja le a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. A Cartinorm® XL Forte kizárólag az ízületi résbe adható. Ne fecskendezze vérérbe vagy a környező szövetekbe!
 • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
 • Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az egy adagot tartalmazó fecskendő megsérült.
 • Korlátozott mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésre a hialuronsav gyermekgyógyászati, valamint terhes és szoptató nők körében való alkalmazásáról. Ezekben az esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a Cartinorm® XL Forte használatáról.

 

Mellékhatások

Másodlagos helyi jelenségek, például fájdalom, hőérzet, bőrpír és duzzanat kialakulása fordulhat elő a Cartinorm® XL Forte alkalmazása helyén.

 

Interakciók más készítményekkel

A beteg Cartinorm® XL Forte-kezelése ideje alatt nem adható be érzéstelenítő vagy egyéb gyógyszerészeti készítmény az ízületbe.

 

Megjegyzések

A fecskendőben található oldatos injekció steril. Tárolás és szállítás céljából a fecskendőt kartondobozba csomagolt védőcsomagolás védi. Az előre töltött fecskendő külső felszíne tiszta, de nem steril. Ne használja a fecskendőt, ha az előretöltött fecskendő vagy a buborékcsomagolás borítása sérült. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus beadási technikát.

Tárolás: +2°C és +25°C közötti hőmérsékleten, fagytól és közvetlen fénytől védve.

Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra!

Gyermekektől elzárva tartandó.

 

Kiszerelés

1 db előretöltött fecskendő, amely 3 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

 

Gyártó

Bohus Biotech AB
SE-452 31 Strömstad
Trädgårdsgatan 4.
SVÉDORSZÁG

0483

Forgalmazó
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
www.cartinorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0,3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. Külföldre történő rendelés esetén a GLS futárszolgálattal történik a csomagok kézbesítése. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele. Külföldre történő kézbesítés esetén utánvétes fizetési mód nem választható!

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Az Egyesült Királyságba történő rendelés nem minősül véglegesnek, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal az info@goodwillpharma.com e-mail címen!

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.
 • Külföldre történő kézbesítés esetén a szállítási határidő eltérő lehet.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.
 • Külföldre történő szállítás díja egységesen 20€.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Cartinorm® XL Forte Cartinorm® XL Forte Injekció

Earn 689 Reward Points
68 900 Ft
Egységár 68 900 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 68 900 Ft
2 66 833 Ft
3+ 65 455 Ft
Megszakítás