Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 716 Reward Points (716 Ft)

Használati utasítás

Az eszköz leírása

A Cartinorm® XL Forte 2,5% Európai Gyógyszerkönyvi minőségű nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, áttetsző, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni. A fiziológiás pufferben oldott nagy tisztaságú nátrium-hialuronát készítmény pH-ja 6,8 – 7,6.

 

Összetétel egy fecskendőben

Egy fecskendő 3 ml Cartinorm® XL Forte oldatos injekciót tartalmaz, melynek összetevői a következők:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 75 mg
Nátrium-klorid 24,9 mg
Dinátrium-foszfát-dihidrát 4,2 mg
Kálium-dihidrogén-foszfát 0,78 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

 

Javallatok

A térd, a váll és a csípő enyhe-középsúlyos osteoarthritises állapotának kezelésére.

 

Jellemzők és hatásmód

A hialuronsav a szervezetben természetes körülmények közepette előforduló, ezért nagymértékben biokompatibilis anyag. A hialuronsav legfontosabb hatásai az érzékeny sejtek és szövetek védelme, kenése és megtámasztása. A nátrium-hialuronátot (mely nem szárnyas eredetű fehérje) tartalmazó Cartinorm® XL Forte alkalmas a synovialis folyadék viszkoelaszticitásának javítására, így a synovialis folyadék jobban keni az ízületi felületet, javul a folyadék rázkódáselnyelő tulajdonsága és csökken az ízületekre háruló mechanikai terhelés.

 

Adagolás és az alkalmazás módja

A Cartinorm® XL Forte injekciót heti egy alkalommal kell beadni az érintett ízületbe. A kúra során legalább 1, legfeljebb 2 injekciót kell alkalmazni. Egyszerre több ízület is kezelhető. Szükség esetén megismételhető a kezelés, azonban két kezelési ciklus között legalább 6 hónapnak kell eltelnie.

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a buborékcsomagolásból. Csavarja le a kupakot, és azonnal csatlakoztasson egy megfelelő (19G-s vagy 21G-s) tűt. A tű kicsomagolását és a fecskendő kupakjának lecsavarását aszeptikus módon végezze.

 

Ellenjavallatok és óvintézkedések

 • Nem alkalmazható olyan betegnél, aki igazoltan túlérzékeny a Cartinorm® XL Forte valamelyik összetevőjére.
 • Nem alkalmazható a Cartinorm® XL Forte, ha a beteg igazoltan szeptikus eredetű arthritisben szenved. Csak osteoarthritis esetén használható, az ízületi gyulladás egyéb válfajaiban nem.
 • A Cartinorm® XL Forte injekciót kizárólag képzett egészségügyi szakember (ortopédiai szakorvos, reumatológus vagy ezekkel egyenrangú képesítésű személy) adhatja be. Az adagolást orvos írja elő, az adott beteg egyéni szükségletének figyelembe vételével.
 • A fecskendő kizárólag egyszer használatos. A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
 • Az ízületbe injektálás előtt szívja le a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. A Cartinorm® XL Forte kizárólag az ízületi résbe adható. Ne fecskendezze vérérbe vagy a környező szövetekbe!
 • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
 • Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az egy adagot tartalmazó fecskendő megsérült.
 • Korlátozott mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésre a hialuronsav gyermekgyógyászati, valamint terhes és szoptató nők körében való alkalmazásáról. Ezekben az esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a Cartinorm® XL Forte használatáról.

 

Mellékhatások

Másodlagos helyi jelenségek, például fájdalom, hőérzet, bőrpír és duzzanat kialakulása fordulhat elő a Cartinorm® XL Forte alkalmazása helyén.

 

Interakciók más készítményekkel

A beteg Cartinorm® XL Forte-kezelése ideje alatt nem adható be érzéstelenítő vagy egyéb gyógyszerészeti készítmény az ízületbe.

 

Megjegyzések

A fecskendőben található oldatos injekció steril. Tárolás és szállítás céljából a fecskendőt kartondobozba csomagolt védőcsomagolás védi. Az előre töltött fecskendő külső felszíne tiszta, de nem steril. Ne használja a fecskendőt, ha az előretöltött fecskendő vagy a buborékcsomagolás borítása sérült. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus beadási technikát.

Tárolás: +2°C és +25°C közötti hőmérsékleten, fagytól és közvetlen fénytől védve.

Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra!

Gyermekektől elzárva tartandó.

 

Kiszerelés

1 db előretöltött fecskendő, amely 3 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

Dokumentum lezárva: 2024.04.15. CARTXLF/WS/24/04

 

Gyártó

Bohus Biotech AB
SE-452 31 Strömstad
Trädgårdsgatan 4.
SVÉDORSZÁG

0483

Forgalmazó
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
www.cartinorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Cartinorm® XL Forte Cartinorm® XL Forte Injekció

Earn 716 Reward Points
71 600 Ft
Egységár 71 600 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 71 600 Ft
2 69 452 Ft
3+ 68 020 Ft
Megszakítás