Amikor valaki szembesül az IBD, azaz a gyulladásos bélbetegség kihívásaival, gyakran érezheti magát elveszettnek az IBD-sek speciális étrendjének (diétájának) útvesztőjében....
Legújabb kutatási eredmények bizonyítják, hogy a növények bioaktív anyagai csökkentik a kognitív hanyatlás mértékét.1 Köztük kiemelkedő a kvercetin és a...
A C-vitamin és a kapszaicin kutatása is erősen kötődik Szegedhez és mindkét kutatás Nobel-díjjal zárult. Szent-Györgyi Albert Professzornak 1937-ben adományoztak...
A túlsúly szó hallatán első gondolatunk bizonyára a ma szépségideálnak tartott karcsú alak ellentéte, a szociális nyomás okozta kellemetlenségek, és...
Ha a Szent-Györgyi Albert munkatársait ábrázoló fotókat nézegetjük, a csoportképeken -mindig Szent-Györgyi közelében – látható egy barna hajú, mosolygós fiatal...
Szent-Györgyi Albert egy legendás felfedező, aki elszántan kutatta a hosszú élet titkát, Nobel-díjas örökséget hagyott ránk, a C-vitamint adta az emberiségnek. Olvasson bele a Professzor Úrról szóló könyvbe!
Szenvedélyes kávéfogyasztóként jól ismerhetjük ezen ital idegrendszerünkre gyakorolt jótékony hatásait. Élénkítő hatásával reggeleink elengedhetetlen része egy csésze fekete, azonban nem...
Nyárról nyárra egyre erősebb UV-sugárzást tapasztalunk, védelem nélkül akár negyedóra alatt is leéghet a bőrünk. A leégés mellett hosszútávú következményekkel...
Aki már használt olyan étrend-kiegészítő készítményeket, melyek a fogyást, zsírégetést célozzák biztosan találkozott már guaranával az összetevők között. A guarana...
A változókor meghatározó fordulópont minden nő életében mind fiziológiás, mind pszichés értelemben. Míg egyes nők esetében ez a változás felszabadító...
A mesterséges megvilágítás megjelenéséig az emberek estéiket sötétségben töltötték. Ma már viszont természetesnek vesszük az esti fényeket és már el...
Látásunkat veszélyeztető környezeti ártalmak tudástár cikkünkből betekintést kaphattak, hogy milyen környezeti hatások lehetnek káros hatással látásunk épségére. Mostani cikkünkben szeretnénk...
A koronavírus-fertőzés egyik oka lehet a szaglás és ízérzékelés elvesztése. A mostani álláspont szerint ezen tünetek a legbiztosabb indikátorai lehetnek...
A kalcium az egyik leggyakoribb ásványi anyag szervezetünkben. Megtalálható számos élelmiszerben, étrend-kiegészítőben, de a gyógyszerekben, mint pl.: savlekötőkben is előszeretettel...
A hátfájás a munkahelyi távollét és a járóbeteg ellátás igénybevételének egyik leggyakoribb oka. Hátterében sérülés, egy-egy rossz mozdulat, de akár...
A térdízület testünk legnagyobb ízülete. Jelentős szerepe van a mozgásban, helyváltoztatásban, éppen ezért komplex mozgást végez melyet igen összetett anatómiai...
Új-Zélandon, ahol Földünk legtisztább vizei vannak, tenyészik a taréjos zöldkagyló (Perna canaliculus). Gyógyászati célra való felhasználásának története az új-zélandi őslakosokig,...
Az iskolakezdés mellett egy család számára a legmegterhelőbb időszak kétségkívül a decemberi ünnepvárás. Szaladgálunk az ajándékok után, díszítjük a lakást,...
A B12-vitamin vagy más néven kobalamin a vízoldható vitaminok csoportjába tartozik. A kobalamin egy fémkomplex, mely egy központi kobalt-iont tartalmaz....
A folsav a B-vitaminok csoportjába tartozó vízoldékony vegyület, más néven B9-vitamin. A folsav elnevezés valójában nem egyetlen vegyületet jelent, hanem...
A B6-vitamin a vízoldható vitaminok közé tartozik. Külleme fehér vagy csaknem fehér kristályos por. Kémiai szerkezetét tekintve három típusát különböztetjük...
A csontritkulás (osteoporosis) olyan betegség, amelynek következtében a csont szerkezetét adó csontgerendák elvékonyodnak és meggyengülnek, ezáltal a csontok tömege csökken....
Az A-vitamin olyan kémiai vegyületek összessége, amelyek a természetben az állatokban és növényekben egyaránt előfordulnak és azonos hatással rendelkeznek. Az...
Az alkáliföldfémek közé tartozó magnézium a földkéreg 8. leggyakoribb elemeként számos formában (pl.: dolomit, keserűsó (MgSO4), stb.) fedezhető fel a...
A zeaxanthin a természetben is megtalálható, karotinoidok közé tartozó vegyület, amely leggyakrabban kémiailag rokon vegyületével, a luteinnel együtt fordul elő....
Kedves Látogató!
Weboldalunkon a megfelelő működés érdekében elengedhetetlen sütiket alkalmazunk. A hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók működéséhez és weboldalunk forgalmának elemzéséhez nem elengedhetetlen sütiket használunk, melyeket az Ön hozzájárulásával alkalmazunk. Bővebb információról az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat.Összes süti elfogadásaCsak a szükséges sütik elfogadása