Globálisan növekvő probléma a korai biológiai öregedés, amit többek között nagyban befolyásol az egészségtelen táplálkozás, az elhízás, a mozgásszegény életmód...
A magyar farmakológia atyja, a szegedi egyetem egyik legnagyobb szervező egyénisége Kevés olyan alakja van a magyar orvos- és gyógyszerésztudománynak,...
A C-vitamin és a kapszaicin kutatása is erősen kötődik Szegedhez és mindkét kutatás Nobel-díjjal zárult. Szent-Györgyi Albert Professzornak 1937-ben adományoztak...
A túlsúly szó hallatán első gondolatunk bizonyára a ma szépségideálnak tartott karcsú alak ellentéte, a szociális nyomás okozta kellemetlenségek, és...
Ha a Szent-Györgyi Albert munkatársait ábrázoló fotókat nézegetjük, a csoportképeken -mindig Szent-Györgyi közelében – látható egy barna hajú, mosolygós fiatal...
Szent-Györgyi Albert egy legendás felfedező, aki elszántan kutatta a hosszú élet titkát, Nobel-díjas örökséget hagyott ránk, a C-vitamint adta az emberiségnek. Olvasson bele a Professzor Úrról szóló könyvbe!
Szenvedélyes kávéfogyasztóként jól ismerhetjük ezen ital idegrendszerünkre gyakorolt jótékony hatásait. Élénkítő hatásával reggeleink elengedhetetlen része egy csésze fekete, azonban nem...
Nyárról nyárra egyre erősebb UV-sugárzást tapasztalunk, védelem nélkül akár negyedóra alatt is leéghet a bőrünk. A leégés mellett hosszútávú következményekkel...
Aki már használt olyan étrend-kiegészítő készítményeket, melyek a fogyást, zsírégetést célozzák biztosan találkozott már guaranával az összetevők között. A guarana...
Az immunológiai eredetű problémák manapság egyre gyakoribb jelenségek a fejlett és fejlődő társadalmakban egyaránt. Az ilyen hibás működés következtében az...
A vas szerveztünk számára egy esszenciális nyomelem, melynek bevitelét táplálkozás útján tudjuk biztosítani. Kiegyensúlyozott, vegyes étrend híján a vashiány egy...
Az őszi-téli náthás időszakban gyakran nyúlunk a kellemetlen tüneteket enyhítő készítményekhez. Ehhez a megfázás elleni italporok széles tárházát találjuk a...
Napjainkban sokat hallunk a D3-vitamin (továbbiakban D-vitamin) jótékony hatásáról, ám a legizgalmasabb hírek születőben vannak. A pandémia miatt a D-vitamin...
Tudástár cikkünkben három olyan legendás professzorról hoztunk izgalmas történeteket, akiket több közös pont is összefűz. Amellett, hogy Albert a keresztnevük,...
A koronavírus-fertőzés egyik oka lehet a szaglás és ízérzékelés elvesztése. A mostani álláspont szerint ezen tünetek a legbiztosabb indikátorai lehetnek...
A kalcium az egyik leggyakoribb ásványi anyag szervezetünkben. Megtalálható számos élelmiszerben, étrend-kiegészítőben, de a gyógyszerekben, mint pl.: savlekötőkben is előszeretettel...
A hátfájás a munkahelyi távollét és a járóbeteg ellátás igénybevételének egyik leggyakoribb oka. Hátterében sérülés, egy-egy rossz mozdulat, de akár...
Szerző: Dr. Tarkó Irén. A degeneratív ízületi betegségek másik, közismert megnevezése a kopásos ízületi betegségek, vagy arthrosisok. A leggyakoribb ízületi...
Szerző: Dr. Sebők Rita. A térdízületi fájdalom bármely korban jelentkezhet. Fiatalabb korban általában sérülés, nagyobb megterhelés következtében hirtelen kialakuló fájdalom...
Térdízületünk a mozgáshoz, álláshoz elengedhetetlen ízületünk. Nélkülözhetetlen alsó végtagunk hajlításához, a járáshoz, valamint függőleges helyzetben tartja testünket. Sok beteg látogat...
Új-Zélandon, ahol Földünk legtisztább vizei vannak, tenyészik a taréjos zöldkagyló (Perna canaliculus). Gyógyászati célra való felhasználásának története az új-zélandi őslakosokig,...
Az iskolakezdés mellett egy család számára a legmegterhelőbb időszak kétségkívül a decemberi ünnepvárás. Szaladgálunk az ajándékok után, díszítjük a lakást,...
A B12-vitamin vagy más néven kobalamin a vízoldható vitaminok csoportjába tartozik. A kobalamin egy fémkomplex, mely egy központi kobalt-iont tartalmaz....
A folsav a B-vitaminok csoportjába tartozó vízoldékony vegyület, más néven B9-vitamin. A folsav elnevezés valójában nem egyetlen vegyületet jelent, hanem...
A B6-vitamin a vízoldható vitaminok közé tartozik. Külleme fehér vagy csaknem fehér kristályos por. Kémiai szerkezetét tekintve három típusát különböztetjük...
Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására. Melius Péter Herbáriumában (1578) ’Boldogasszony tövise’ néven elsősorban étvágygerjesztő, hasfájást...
Kedves Látogató!
Weboldalunkon a megfelelő működés érdekében elengedhetetlen sütiket alkalmazunk. A hirdetések személyre szabásához, a közösségi funkciók működéséhez és weboldalunk forgalmának elemzéséhez nem elengedhetetlen sütiket használunk, melyeket az Ön hozzájárulásával alkalmazunk. Bővebb információról az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat.Összes süti elfogadásaCsak a szükséges sütik elfogadása