Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 299 Reward Points (299 Ft)

Az eszköz leírása
A CARTInorm EXTRA egy nátrium-hialuronátot tartalmazó steril, viszkoelasztikus oldat. 2 ml  CARTInorm EXTRA 30 mg, 1,5-2,4 millió dalton molekulasúlyú, fiziológiás sóoldatban oldott nátrium-hialuronátot tartalmaz. Az egyszer használatos fecskendőben lévő oldat átlagos ozmolalitása 335 milliosmól. A nátrium-hialuronát egy bakteriális erjesztéssel kezelt Streptococcus törzsből tisztítva lett előállítva.

A CARTInorm EXTRA minden millilitere 15 mg nátrium-hialuronátot, nátrium-kloridot és injekcióhoz való vizet tartalmaz.
Nedves hővel sterilezett.

Javallatok
A Cartinorm® EXTRA a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A Cartinorm® EXTRA kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód
A CARTInorm EXTRA nátrium-hialuronátja egy poliszacharid, amely nátrium-glükuronátból és N-acetilglükózaminból áll.A hialuronsav a humán szövetekben mindenütt megtalálható és nagy koncentrációban van jelen az üvegtestben, az ízületi folyadékban, a köldökzsinórban és a bőrben.

Az ízületekben a nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a normális, fájdalommentes mozgást. Degeneratív ízületi betegség (osteoarthritis) esetén az ízületi folyadék viszkoelaszticitása károsodik, mechanikai nyomást és az ízületi porc lebomlását okozva, ami beszűkült és fájdalmas ízületi mozgáshoz vezet.

Az intraartikulárisan beadott nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságai csökkentik a fájdalmat és javítják az ízületi mobilitást. Ez a hatás az 1-3 intraartikuláris injekciót tartalmazó kezelési ciklust követő 6 hónapon keresztül fenntartható.

A hialuronsavval történő viszkoszupplementáció hatásos és jól tolerálható kezelése a térdízületi osteoarthritisnek. A viszkoszupplementációs terápia jól tolerálható egyéb ízületekben is, azonban világszintű konszenzus még nem született a hialuronsav egyéb, térdtől különböző ízületi osteoarthritisben való hatékonyságáról.

Adagolás és az alkalmazás módja
A CARTInorm EXTRA injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be.
A CARTInorm EXTRA kizárólag intraartikulárisan alkalmazható.
Nem alkalmazható intravénásan.
Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.
Az injekció beadási helyét megfelelően fertőtleníteni kell (70%-os alkohollal vagy egyéb fertőtlenítőszerrel).
A bőr előkészítése során ne használjon egyidejűleg kvaterner ammóniumsókat tartalmazó fertőtlenítőszereket, mert a hialuronsav kicsapódhat a jelenlétükben.
A CARTInorm EXTRA injekciót hetente egyszer, három egymást követő héten keresztül adják be az érintett ízületbe. Ha a kezelés mindkét térdet érinti, minden térdnél külön fecskendőt kell használni.
6 hónapos időszakon belül egynél több kúra nem lehet kezelt ízületenként.
A CARTInorm EXTRA ízületbe való injektálása előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot.
Az ízületi rést nem szabad túltölteni.
A CARTInorm EXTRA használatra kész, előretöltött fecskendőben érhető el, nem szabad tovább hígítani. A CARTInorm EXTRA előretöltött fecskendő tartalma steril és a csomagolás felnyitása után azonnal fel kell használni.
A CARTInorm EXTRA injekciót lassan, standard intraartikuláris beadási technikát alkalmazva kell beadni az ízületi résbe.
Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette.
A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm). A végleges tű kiválasztását bármely intraartikuláris eljárásnál az orvos határozza meg.

Alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések
Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.

A nátrium-hialuronátot tartalmazó injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.

Amennyiben a fájdalom fokozódik az injekció beadása közben, a beadást le kell állítani és a tűt el kell távolítani.

A betegeket az injekció beadása előtt alaposan meg kell vizsgálni, hogy meghatározzák az esetlegesen fennálló akut gyulladás jeleit, és az orvosnak egyedileg kell értékelnie, hogy el lehet-e kezdeni a CARTInorm EXTRA kezelést.

Mint minden invazív, ízületet érintő eljárás esetében, ajánlott, hogy az intraartikuláris injekciót követően a beteg kerülje a kezelt ízület túlzott használatát.

Az injekció intraartikuláris beadása után rendellenes következményeket tapasztaló betegeknek azonnal orvossal kell konzultálniuk.

Nem áll rendelkezésre elegendő adat az injekció a gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében történő alkalmazásával kapcsolatban.

A CARTInorm EXTRA nem alkalmazható együtt más intraartikuláris termékkel egyidejűleg.

Figyelmeztetések
A CARTInorm EXTRA kizárólag egyszer használatos, ne használja újra! Mindegyik CARTInorm EXTRA előretöltött fecskendő kizárólag egyszer alkalmazható, egyetlen beteg számára. Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!

Ne sterilezze újra, mert ez károsíthatja vagy megváltoztathatja az eszközt.

A terméket csak akkor szabad beadni, ha az oldat tiszta.

A felhasznált tűket és fecskendőket a beadás után el kell dobni, nem tarthatók meg egyéb alkalmazásra. A már használt tűk és fecskendők újbóli alkalmazása a fertőző ágensek (beleértve a HIV és a hepatitisz fertőzéseket) átviteléhez vezethet.

A CARTInorm EXTRA fecskendőt amennyiben szükséges, 20-45 perccel az alkalmazás előtt szobahőmérsékleten lehet tartani.

Gyermekektől elzárva tartandó.

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne használja az injekciót!

Ellenjavallatok
Az alábbi, már meglévő állapotok relatív vagy abszolút ellenjavallatot jelenthetnek a CARTInorm EXTRA alkalmazásában:

• allergia (túlérzékenység) a CARTInorm EXTRA bármely összetevőjére,

• meglévő fertőzés vagy bőrbetegség az injekció tervezett beadási helyén,

• igazolt ízületi fertőzés,

• ismert szisztémás vérzési rendellenesség.

A CARTInorm EXTRA nyomokban Gram-pozitív bakteriális fehérjét tartalmazhat és ellenjavallt azon betegek számára, akik kórtörténetében ilyen allergia szerepel.

Lehetséges nemkívánatos hatások
A nátrium-hialuronát az emberi szövetek természetes összetevője. Mivel a nátrium-hialuronát nem bizonyult gyulladáskeltőnek, ezért bármilyen gyulladásos reakciót maga az injekciós eljárás okoz. Enyhe vagy mérsékelt átmeneti duzzanatot és diszkomfortot észleltek a nátrium-hialuronátot tartalmazó intraartikuláris injekciók beadását követően.

Általánosságban az ízületbe való injektálás minimális kockázatokkal jár, elsősorban fertőzés és vérzés lehetőségével.

Kiszerelés
A CARTInorm EXTRA 15 mg nátrium-hialuronátot, 9 mg nátrium-kloridot és injekcióhoz való vizet tartalmaz milliliterenként. Minden 2 ml-es fecskendő 30 mg nátrium-hialuronátot tartalmazó steril, viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.

A CARTInorm EXTRA kartondobozba csomagolva érhető el az alábbi kiszerelésekben:

– egy egyszer használatos, előretöltött fecskendő buborékcsomagolásban, Használati utasítással.

– három egyszer használatos, előretöltött fecskendő külön buborékcsomagolásban, Használati utasítással.

Tárolás
25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Ne fagyassza le!

Felhasználható
lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra!
Gyermekektől elzárva tartandó.

Dokumentum lezárva: 2024.04.15. CARTEXT/WS/24/04

Gyártó

S.C. ROMPHARM COMPANY S.R.L.

1A Eroilor Street, Otopeni, Ilfov, 075100, Románia


0050

Forgalmazó
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
www.cartinorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

  • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
  • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
  • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
  • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Szállítási határidő

  • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
  • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
  • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

Szállítás díjazása

  • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
  • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
  • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Cartinorm® EXTRA injekció Cartinorm® EXTRA injekció

Earn 299 Reward Points
29 900 Ft
Egységár 29 900 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 29 900 Ft
2 29 003 Ft
3+ 28 405 Ft
Megszakítás