Purchase this Product and Earn 203 Reward Points (203 Ft)

Az eszköz leírása
A Cartinorm®  EXTRA 1,5% nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, színtelen, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi
résbe kell beadni.

Összetétel egy fecskendőben
Egy fecskendő (2 ml) Cartinorm® EXTRA oldatos injekció összetevői:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 30 mg
Nátrium-klorid 18 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

 

Javallatok
A Cartinorm® EXTRA a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A Cartinorm® EXTRA kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

 

Jellemzők és hatásmód
Az ízületekben a nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a normális, fájdalommentes mozgást. Degeneratív ízületi betegség (osteoarthritis) esetén az ízületi folyadék viszkoelaszticitása károsodik, mechanikai nyomást és az ízületi porc lebomlását okozva, ami beszűkült és fájdalmas ízületi mozgáshoz vezet. Az intraartikulárisan beadott nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságai csökkentik a fájdalmat és javítják az ízületi mobilitást.

 

Adagolás és az alkalmazás módja
A Cartinorm® EXTRA injekciót hetente egyszer, három egymást követő héten keresztül adják be az érintett ízületbe. Ha a kezelés mindkét térdet érinti, minden térdnél külön fecskendőt kell használni.

6 hónapos időszakon belül egynél több kúra nem lehet kezelt ízületenként.

A Cartinorm ®EXTRA ízületbe való injektálása előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot.

Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette.

A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm).

 

Ellenjavallatok és óvintézkedések

 • Allergia (túlérzékenység) a Cartinorm® EXTRA bármely összetevőjére,
 • Meglévő fertőzés vagy bőrbetegség az injekció tervezett beadási helyén,
 • Igazolt ízületi fertőzés,
 • Ismert szisztémás vérzési rendellenesség.
 • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
 • A nátrium-hialuronátot tartalmazó injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.
 • Nem áll rendelkezésre elegendő adat az injekció a gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében történő alkalmazásával kapcsolatban.
 • A CARTInorm® EXTRA kizárólag egyszer használatos, ne használja újra! Mindegyik CARTInorm® EXTRA előretöltött fecskendő kizárólag egyszer alkalmazható, egyetlen beteg számára. Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!
 • A terméket csak akkor szabad beadni, ha az oldat tiszta.
 • A felhasznált tűket és fecskendőket a beadás után el kell dobni, nem tarthatók meg egyéb alkalmazásra. A már használt tűk és fecskendők újbóli alkalmazása a fertőző ágensek (beleértve a HIV és a hepatitisz fertőzéseket) átviteléhez vezethet.
 • A CARTInorm® EXTRA fecskendőt amennyiben szükséges, 20-45 perccel az alkalmazás előtt szobahőmérsékleten lehet tartani.
 • Gyermekektől elzárva tartandó.
 • A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne használja az injekciót!

 

Mellékhatások
Mivel a nátrium-hialuronát nem bizonyult gyulladáskeltőnek, ezért bármilyen gyulladásos reakciót maga az injekciós eljárás okoz. Enyhe vagy mérsékelt átmeneti duzzanatot és diszkomfortot észleltek a nátrium-hialuronátot tartalmazó intraartikuláris injekciók beadását követően.

Általánosságban az ízületbe való injektálás minimális kockázatokkal jár, elsősorban fertőzés és vérzés lehetőségével.

 

Megjegyzések
Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Az injekció beadási helyét megfelelően fertőtleníteni kell (70%-os alkohollal vagy egyéb fertőtlenítőszerrel).

A bőr előkészítése során ne használjon egyidejűleg kvaterner ammóniumsókat tartalmazó fertőtlenítőszereket, mert a hialuronsav kicsapódhat a jelenlétükben.

A CARTInorm® EXTRA használatra kész, előretöltött fecskendőben érhető el, nem szabad tovább hígítani. Az előretöltött fecskendő tartalma steril és a csomagolás felnyitása után azonnal fel kell használni.

A CARTInorm® EXTRA injekciót lassan, standard intraartikuláris beadási technikát alkalmazva kell beadni az ízületi résbe.

 

Tárolás
25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Ne fagyassza le!

Felhasználható
lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra!
Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés
1 db előretöltött fecskendő, amely 2 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

Forgalmazza
Goodwill Pharma Kft.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
Telefon: +36 62 443 571
Fax: +36 62 423 872

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg

Szállítási cím

A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.

A választott átvételi módot a megjegyzés rovatban tüntesse fel.


Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.


Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • A 12 000 Ft feletti összértékű megrendelések csomagolása és kiszállítása ingyenes, az 9 801 és 12 000 Ft közötti összértékű megrendelések kiszállítása és csomagolása ellenértékeként a Megrendelő megrendelésenként 590 Ft, 9 800 Ft alatti megrendelésekért pedig 990 Ft szállítási díjat köteles megfizetni. A megrendelés összértékébe nem tartozik bele a szállítási költség.

Kapcsolódó termékek

Cartinorm® EXTRA injekció

Earn 203 Reward Points
20 290 Ft
Egységár 20 290 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 20 290 Ft
2 19 681 Ft
3+ 19 276 Ft