Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 711 Reward Points (711 Ft)

Az eszköz leírása
A CARTInorm® XL TRIO egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú, térhálósított biopolimerből, nátrium-hialuronátból és nátrium-kondroitin -szulfátból, valamint egy természetes amino-cukorból, N-acetil-glükózaminból (NAG) felépülő bio-mátrix.

Összetétel
Minden előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg kondroitin-nátrium-szulfátot, 67,5 mg N-acetil-glükózamint, nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrátot, dinátrium-foszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok
A CARTInorm® XL TRIO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A CARTInorm® XL TRIO kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód
A CARTInorm® XL TRIO enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot, átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot.
A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője, felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől. Az ízületi folyadékban lévő hialuronsav mennyisége és minősége csökkent az osteoarthritisben szenvedő betegeknél, mert szintézise zavart az ízületekben és a porcsejtekben. Ezáltal az ízület felületének védelme is erősen megváltozik, a súrlódás és a nyomás hatására a porc sebezhetővé válik, és strukturális degradációnak van kitéve.

A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása, specifikus interakcióknak köszönhetően.
Az N-acetil-glükózamin számottevően fokozza az ízületi károsodás megelőzését.

Adagolás és alkalmazás módja
A CARTInorm® XL TRIO kizárólag intraartikulárisan alkalmazható.  Extraartikulárisan ne fecskendezze be a terméket. Nem alkalmazható intravénásan.
A kezelőorvos utasításainak megfelelően, ajánlott évente két kúrát elvégezni 6 havonta.
Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm). A végleges tű kiválasztását bármely intraartikuláris eljárásnál az orvos határozza meg.

Ellenjavallatok és óvintézkedések
A CARTInorm® XL TRIO injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.
A CARTInorm® XL TRIO nem alkalmazható olyan betegeknél,

 • akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a nátrium-kondroitin- szulfátra, az N-acetil-glükózaminra vagy a CARTInorm® XL TRIO bármely összetevőjére,
 • akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,
 • akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,
 • akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van.

Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
A CARTInorm® XL TRIO biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.

A kevés információ miatt óvatosan kell eljárni a CARTInorm® XL TRIO alkalmazásakor antikoagulánsokat vagy trombocita-aggregáció-gátló szereket szedő betegeknél.
Ne használja a CARTInorm® XL TRIO injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!
A CARTInorm® XL TRIO kizárólag egyszer használatos, ne használja újra!

Nemkívánatos hatások
A CARTInorm® XL TRIO intraartikuláris injekció lokális nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. A hialuronát tartalmú intraartikuláris injekciók beadását követően esetenként olyan lokális tüneteket figyeltek meg, mint az átmeneti ízületi fájdalom, átmeneti duzzanat, hőérzet és bőrpír.

Az injekció beadását követő 24 órában a mellékhatások csökkenthetők az ízület jegelésével vagy gyógyszerek, mint például fájdalomcsillapítók alkalmazásával. Ezek a tünetek általában rövid idő alatt megszűnnek.

Tárolás
15°C és 25°C között, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Felhasználható
Lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

A CARTInorm® XL TRIO egy orvostechnikai eszköz. Kizárólag orvosi alkalmazásra!

Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés
Minden 2,25 ml-es CARTInorm® XL TRIO előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg nátrium-kondroitin-szulfátot és 67,5 mg N-acetil-glükózamint tartalmazó, steril viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.
A CARTInorm® XL TRIO kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és Használati utasítást tartalmaz.

Forgalmazza
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
Telefon: +36 62 443 571
Fax: +36 62 423 872
www.cartinorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0,3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. Külföldre történő rendelés esetén a GLS futárszolgálattal történik a csomagok kézbesítése. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele. Külföldre történő kézbesítés esetén utánvétes fizetési mód nem választható!

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
 • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Az Egyesült Királyságba történő rendelés nem minősül véglegesnek, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal az info@goodwillpharma.com e-mail címen!

Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.
 • Külföldre történő kézbesítés esetén a szállítási határidő eltérő lehet.

Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
 • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.
 • Külföldre történő szállítás díja egységesen 20€.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

CARTInorm® XL TRIO injekció CARTInorm® XL TRIO injekció

Earn 711 Reward Points
71 049 Ft
Egységár 71 049 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 71 049 Ft
2 68 918 Ft
3+ 67 497 Ft
Megszakítás