Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 946 Reward Points (946 Ft)

Az eszköz leírása
A CARTInorm XL TRIO egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú, térhálósított biopolimerből, nátrium-hialuronátból és nátrium-kondroitin -szulfátból, valamint egy természetes amino-cukorból, N-acetil-glükózaminból (NAG) felépülő bio-mátrix.

A CARTInorm XL TRIO egy Streptococcus törzsből bakteriális erjesztéssel előállított nátrium-hialuronátot, szarvasmarha porcból származó nátrium-kondroitin-szulfátot, és az N-acetil-glükózamin természetes, hosszú szénláncú polimerjéből felépülő, kitinből származó NAG-ot tartalmaz.

A CARTInorm XL TRIO egy steril, viszkoelasztikus, aszeptikus feldolgozási technikával előállított oldat, amely 2,25 ml-es eldobható üvegfecskendőben kerül forgalomba.

Összetétel
Minden előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg kondroitin-nátrium-szulfátot, 67,5 mg N-acetil-glükózamint, nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrátot, dinátrium-foszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok
A CARTInorm® XL TRIO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A CARTInorm® XL TRIO kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód
A CARTInorm XL TRIO viszkoszupplementációra alkalmazott készítmény, amely biztonságos, hatásos és jól megalapozott, hialuronsav alapú ízületi injekciós kezelése a térdízületi osteoarthritisnek.
A CARTInorm XL TRIO átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot.
A CARTInorm XL TRIO enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot.
A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője. Viszkoelasztikus és reológiai tulajdonságainak köszönhetően felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől.
Az ízületi folyadékban lévő hialuronsav mennyisége és minősége csökkent az osteoarthritisben szenvedő betegeknél, mert szintézise zavart az ízületekben és a porcsejtekben. Ezáltal az ízület felületének védelme is erősen megváltozik, a súrlódás és a nyomás hatására a porc sebezhetővé válik, és strukturális degradációnak van kitéve.

Adagolás és alkalmazás módja
A CARTInorm® XL TRIO kizárólag intraartikulárisan alkalmazható.  Extraartikulárisan ne fecskendezze be a terméket. Nem alkalmazható intravénásan.
A kezelőorvos utasításainak megfelelően, ajánlott évente két kúrát elvégezni 6 havonta.
Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm). A végleges tű kiválasztását bármely intraartikuláris eljárásnál az orvos határozza meg.

Ellenjavallatok és óvintézkedések
A CARTInorm® XL TRIO injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.
A CARTInorm® XL TRIO nem alkalmazható olyan betegeknél,

glükózamin-kondroitin tartalmú kiegészítőket kaptak. A kevés információ miatt óvatosan kell eljárni a CARTInorm XL TRIO alkalmazásakor antikoagulánsokat vagy trombocita-aggregáció-gátló szereket szedő betegeknél.

Az asztma tüneteinek súlyosbodását írták le glükózamin tartalmú kiegészítők alkalmazásának elkezdése után (a tünetek a glükózamin elhagyása után mérséklődtek), ezért az asztmás betegeknek figyelniük kell a tüneteik esetleges súlyosbodására.

Alkalmazás előtt ellenőrizze a lejárati időt és a csomagolás sértetlenségét. Ne használja a CARTInorm XL TRIO injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!
A terméket csak akkor szabad beadni, ha az oldat tiszta.
A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
A CARTInorm XL TRIO kizárólag egyszer használatos, ne használja újra! Mindegyik CARTInorm XL TRIO előretöltött fecskendő kizárólag egyszer alkalmazható, egyetlen beteg számára.
A felhasznált tűt és fecskendőt a beadás után el kell dobni, nem tartható meg egyéb alkalmazásra. A már használt tűk és fecskendők újbóli alkalmazása a fertőző ágensek (beleértve a HIV és a hepatitisz) átviteléhez vezethet.

Ne sterilezze újra, mert ez károsíthatja vagy megváltoztathatja az eszközt.

Nemkívánatos hatások
A CARTInorm XL TRIO intraartikuláris injekció lokális nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. A hialuronát tartalmú intraartikuláris injekciók beadását követően esetenként olyan lokális tüneteket figyeltek meg, mint az átmeneti ízületi fájdalom, átmeneti duzzanat, hőérzet és bőrpír.

Az injekció beadását követő 24 órában a mellékhatások csökkenthetők az ízület jegelésével vagy gyógyszerek, mint például fájdalomcsillapítók alkalmazásával. Ezek a tünetek általában rövid idő alatt megszűnnek.

A hialuronsav intraartikuláris injekcióját követően ízületi fájdalommal, duzzanattal, folyadékgyülemmel, illetve néha ízületi melegséggel és/vagy merevséggel járó akut gyulladásos esetekről számoltak be. Az ízületi folyadék elemzése kristályok nélküli aszeptikus folyadékot mutat ki. Nem-szteroid gyulladásgátló készítmények (ún. NSAID-ok), intraartikuláris szteroidok és/vagy artrocentézis alkalmazása néhány napon belül enyhítette a fenti eseményeket. A kezelés klinikai előnye ilyen események után is nyilvánvaló.

Általánosságban az ízületbe való injektálás minimális kockázatokkal jár, elsősorban fertőzés és vérzés lehetőségével.

Tárolás
15°C és 25°C között, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Felhasználható
Lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.
A CARTInorm® XL TRIO egy orvostechnikai eszköz. Kizárólag orvosi alkalmazásra!
Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés
Minden 2,25 ml-es CARTInorm® XL TRIO előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg nátrium-kondroitin-szulfátot és 67,5 mg N-acetil-glükózamint tartalmazó, steril viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.
A CARTInorm® XL TRIO kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és Használati utasítást tartalmaz.

Dokumentum lezárva: 2024.04.15. CARTXLT/WS/24/04

Gyártó

S.C. ROMPHARM COMPANY S.R.L.

1A Eroilor Street, Otopeni, Ilfov, 075100, Románia


0050

Forgalmazza
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
www.cartinorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

  • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
  • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
  • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
  • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Szállítási határidő

  • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
  • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
  • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

Szállítás díjazása

  • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
  • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
  • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

CARTInorm® XL TRIO injekció CARTInorm® XL TRIO injekció

Earn 946 Reward Points
94 600 Ft
Egységár 94 600 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 94 600 Ft
2 91 762 Ft
3+ 89 870 Ft
Megszakítás