Purchase this Product and Earn 520 Reward Points (520 Ft)

Az eszköz leírása
A CARTInorm® XL TRIO egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú, térhálósított biopolimerből, nátrium-hialuronátból és nátrium-kondroitin -szulfátból, valamint egy természetes amino-cukorból, N-acetil-glükózaminból (NAG) felépülő bio-mátrix.

Összetétel
Minden előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg kondroitin-nátrium-szulfátot, 67,5 mg N-acetil-glükózamint, nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogén-foszfát-monohidrátot, dinátrium-foszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Javallatok
A CARTInorm® XL TRIO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A CARTInorm® XL TRIO kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.

Jellemzők és hatásmód
A CARTInorm® XL TRIO enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot, átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot.
A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője, felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől. Az ízületi folyadékban lévő hialuronsav mennyisége és minősége csökkent az osteoarthritisben szenvedő betegeknél, mert szintézise zavart az ízületekben és a porcsejtekben. Ezáltal az ízület felületének védelme is erősen megváltozik, a súrlódás és a nyomás hatására a porc sebezhetővé válik, és strukturális degradációnak van kitéve.
A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása, specifikus interakcióknak köszönhetően.
Az N-acetil-glükózamin számottevően fokozza az ízületi károsodás megelőzését.

Adagolás és alkalmazás módja
A CARTInorm® XL TRIO kizárólag intraartikulárisan alkalmazható.  Extraartikulárisan ne fecskendezze be a terméket. Nem alkalmazható intravénásan.
A kezelőorvos utasításainak megfelelően, ajánlott évente két kúrát elvégezni 6 havonta.
Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 – 0,8 mm). A végleges tű kiválasztását bármely intraartikuláris eljárásnál az orvos határozza meg.

Ellenjavallatok és óvintézkedések
A CARTInorm® XL TRIO injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.
A CARTInorm® XL TRIO nem alkalmazható olyan betegeknél,

 • akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a nátrium-kondroitin- szulfátra, az N-acetil-glükózaminra vagy a CARTInorm® XL TRIO bármely összetevőjére,
 • akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,
 • akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,
 • akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van.

Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
A CARTInorm® XL TRIO biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.

A kevés információ miatt óvatosan kell eljárni a CARTInorm® XL TRIO alkalmazásakor antikoagulánsokat vagy trombocita-aggregáció-gátló szereket szedő betegeknél.
Ne használja a CARTInorm® XL TRIO injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!
A CARTInorm® XL TRIO kizárólag egyszer használatos, ne használja újra!

Nemkívánatos hatások
A CARTInorm® XL TRIO intraartikuláris injekció lokális nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. A hialuronát tartalmú intraartikuláris injekciók beadását követően esetenként olyan lokális tüneteket figyeltek meg, mint az átmeneti ízületi fájdalom, átmeneti duzzanat, hőérzet és bőrpír.

Az injekció beadását követő 24 órában a mellékhatások csökkenthetők az ízület jegelésével vagy gyógyszerek, mint például fájdalomcsillapítók alkalmazásával. Ezek a tünetek általában rövid idő alatt megszűnnek.

Tárolás
15°C és 25°C között, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Felhasználható
Lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

A CARTInorm® XL TRIO egy orvostechnikai eszköz. Kizárólag orvosi alkalmazásra!

Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés
Minden 2,25 ml-es CARTInorm® XL TRIO előretöltött fecskendő 36 mg nátrium-hialuronátot, 67,5 mg nátrium-kondroitin-szulfátot és 67,5 mg N-acetil-glükózamint tartalmazó, steril viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.
A CARTInorm® XL TRIO kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és Használati utasítást tartalmaz.

Forgalmazza
Goodwill Pharma Kft.
6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.
Telefon: +36 62 443 571
Fax: +36 62 423 872
www.cartinorm.hu

Number of db 1 db
Súly 0.3 kg

Szállítási cím

A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

 • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
 • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
 • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.

A választott átvételi módot a megjegyzés rovatban tüntesse fel.


Szállítási határidő

 • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
 • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
 • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.


Szállítás díjazása

 • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
 • A 12 000 Ft feletti összértékű megrendelések csomagolása és kiszállítása ingyenes, az 9 801 és 12 000 Ft közötti összértékű megrendelések kiszállítása és csomagolása ellenértékeként a Megrendelő megrendelésenként 590 Ft, 9 800 Ft alatti megrendelésekért pedig 990 Ft szállítási díjat köteles megfizetni. A megrendelés összértékébe nem tartozik bele a szállítási költség.

Kapcsolódó termékek

CARTInorm® XL TRIO injekció

Earn 520 Reward Points
51 990 Ft
Egységár 51 990 Ft /db

Mennyiségi kedvezmény
1 51 990 Ft
2 50 430 Ft
3+ 49 391 Ft