Earn 500 Reward Points for Product Review
Purchase this Product and Earn 49 Reward Points (49 Ft)

Eyejuice Regenerative szemcsepp

steril szemcsepp 10 ml, tartósítószer nélkül

Milyen készítmény az Eyejuice Regenerative szemcsepp?
A három hatóanyag (nátrium-hialuronát, trehalóz és D-pantenol) egyedülálló kombinációját tartalmazó Eyejuice Regenerative szemcsepp hatékonyan alkalmazható a szem felületének nedvesítésére, valamint támogatja a szemfelület védőrétegének regenerálását. Becseppentés után hosszan tartó kényelemérzetet biztosít.

Mire alkalmazható az Eyejuice Regenerative szemcsepp?
Az Eyejuice Regenerative szemcsepp a száraz szem intenzív nedvesítésére, valamint a szemfelület védőrétegének regenerálására szolgál. Enyhíti a közepesen súlyos és súlyos fokú szárazszem-szindróma tüneteit. Felgyorsítja a szem felületi struktúráinak műtét utáni helyreállását.

Mikor kell alkalmazni az Eyejuice Regenerative szemcseppet?
Az Eyejuice Regenerative szemcseppet tünetekkel, például szemszárazsággal, a szemet érintő égő érzéssel vagy a szem fáradtságával járó kellemetlen érzet esetén lehet alkalmazni, amelyet okozhat:

• fűtött vagy légkondicionált szobák száraz levegője, képernyő előtti munkavégzés, hosszú ideig tartó tévénézés vagy dohányfüst;
• a szem felületét érintő mechanikai irritáció, például kontaktlencse viselése miatt;
• olyan műtéti eljárás (például lézeres beavatkozás), amely megzavarja a könnykiválasztást és a könnyréteg megfelelő eloszlását a szem felületén.

Hogyan hatnak az Eyejuice Regenerative szemcsepp hatóanyagai?
Nátrium-hialuronát: az emberi szervezetben természetes körülmények közt előforduló poliszacharid, amely a szemgolyó üvegtesti részében is megtalálható; széles körben ismerik igen jó nedvesítő tulajdonságairól. A hialuronsav mukoadhezív (megtapad a nyálkahártya felületén), így a készítmény jobban tapad a szemgolyó felületére, ami hozzájárul a szaruhártya hámrétegének gyorsabb gyógyulásához, egyúttal pedig viszkoelasztikus tulajdonságainak köszönhetően fokozza a könnyréteg stabilitását, amelyet így sokkal lassabban távolít el a szemgolyóról a pislogás.

Trehalóz: glükóz egységekből álló, nem redukáló diszacharid, amely természetes körülmények között előfordul számos élőlényben, például növényekben, rovarokban, gombákban és baktériumokban. A túlélés egyik kulcsfontosságú tényezőjeként azonosították anhidrobiózis (majdnem teljes kiszáradás) állapotával összefüggő stressz esetén. Erőteljes védő hatásának köszönhetően a trehalózt a szem felületének kiszáradásával összefüggő, többek között a szárazszem-szindróma következményeként fellépő megterhelés megelőzésére alkalmazzák szemészeti készítményekben.

D-pantenol: a pantoténsav nevű vízoldékony vitamin (más néven pantotenát vagy B5-vitamin) alkoholszármazéka. Higroszkópos (vízmegkötő) tulajdonságai és nedvességmegtartó képessége miatt a testfelületeken alkalmazott D-pantenol javíthatja a hidráltságot – ez a hatás összefügg a védőréteg regenerálásának képességével.

Kik használhatják az Eyejuice Regenerative szemcseppet?
Az Eyejuice Regenerative szemcseppet felnőttek alkalmazhatják.

Mennyi Eyejuice Regenerative szemcseppet kell alkalmazni?
Szükség esetén cseppentsen egy cseppet a kötőhártyazsákba. Az Eyejuice Regenerative szemcsepp mindennap alkalmazható, és naponta használhatják akár tetszőleges típusú kontaktlencsét viselők is, ugyanis a csepp nem tartalmaz tartósítószert. Rendszerint naponta 3-4-szer kell egy-egy cseppet cseppenteni mindkét szem kötőhártyazsákjába. Szükség esetén gyakoribb alkalmazás is lehetséges.

Hogyan kell alkalmazni az Eyejuice Regenerative szemcseppet?
Az Eyejuice Regenerative szemcsepp kizárólag külsőleg, a kötőhártyazsákban alkalmazható.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

1. Alaposan mosson kezet a készítmény alkalmazása előtt.
2. A szemcsepp alkalmazásához vegye le a kupakot. Ne érintse meg a szem felületét a cseppentő végével.
3. Kissé döntse hátra a fejét.
4. Tartsa az üveget függőlegesen fejjel lefelé.
5. Kissé húzza le az alsó szemhéját, majd az üveg összenyomásával cseppentsen egy cseppet a kötőhártyazsákba.
6. Csukja be, majd mozgassa a szemét, hogy a csepp szétterjedjen a szemgolyó egész felületén.
7. Ismételje meg az imént leírtakat a másik szemmel is.
8. Használat után tegye vissza a védőkupakot a cseppentő feltétre. Alkalmazás közben figyeljen oda, nehogy hozzáérjen a szemgolyó felületéhez vagy a szemhéjhoz a cseppentő hegyével.
9. A szemcsepp alkalmazása után ne mossa át a szem felületét vízzel vagy más folyadékkal.
10. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az üveg összenyomása után beletelhet néhány másodpercbe, amíg a kialakuló csepp belehullik a szemébe. Ne alkalmazzon túlzott nyomást.
11. A fennmaradó cseppek eltávolításához lezárás előtt fordítsa úgy az üveget, hogy az applikátor lefelé mutasson, majd erősen rázza meg, viszont eközben ne érjen hozzá a cseppentő feltét hegyéhez. Várjon egy kicsit, hogy az üvegben lévő nyomás kiegyenlítődhessen, mielőtt visszatenné rá a kupakot.

Mikor ellenjavallt az Eyejuice Regenerative szemcsepp alkalmazása?
Ne alkalmazza az összetevők bármelyikével szembeni túlérzékenység esetén. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben allergiás az összetevőire.

Mit tartalmaz az Eyejuice Regenerative szemcsepp?
0,15% nátrium-hialuronát, 3% trehalóz, 2% D-pantenol, nátrium-klorid, tisztított víz.

Hogyan kell tárolni az Eyejuice Regenerative szemcseppet?
Gyermekektől elzárva tartandó! Hőforrásoktól távol tartandó. Száraz helyen, 5 °C és 35 °C közötti hőmérsékleten tárolandó. Ne alkalmazza a készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után. A tartály első felbontása után 3 hónapig tartható el a készítmény. A készítményt nem szabad 1 hónapnál tovább alkalmazni egyhuzamban, illetve 3 hónapnál tovább alkalmazni megszakításokkal (amikor több napig szüneteltetik a készítmény használatát). A fel nem használt oldatot hulladékba kell dobni.

Figyelmeztetések és óvintézkedések:
A készítmény kizárólag külsőleges alkalmazásra javasolt. Nem alkalmazható, ha a csomagolás sérült. Semmilyen esetben se érintse meg a szemét vagy más felületet a cseppentő feltéttel, ez ugyanis beszennyezheti az oldatot. Ha egyéb szemészeti oldatot is használ, várjon legalább 15 percet az Eyejuice Regenerative szemcsepp alkalmazása előtt. A készítményt utolsóként kell alkalmazni. A többszöri felhasználásra szolgáló orvostechnikai eszközt kizárólag egyetlen felhasználó alkalmazza.

Váratlan események vagy mellékhatások bejelentése:
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, kérjük, értesítse orvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. A váratlan eseményeket vagy mellékhatásokat bejelentheti a gyártónak a magyarországi forgalmazó elérhetőségein keresztül, illetve postai küldemény formájában: Goodwill Pharma Nyrt., 6724 Szeged, Cserzy M. u. 32., Magyarország, honlap: www.goodwillpharma.com.

A használati utasítás készítésének dátuma: 2023. 09.

Forgalmazza:
Goodwill Pharma Nyrt.
6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.

Dokumentum lezárva: 2024.04.15. EYEJ_REG/WS/24/04

Kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Number of ml 10 ml
Súly 0.2 kg
Category icon

Egészségpénztári számlára elszámolható, Orvostechnikai eszköz

Szállítási cím
A megrendelt Termékeket tartalmazó csomagot vagy az MPL futárszolgálat (Magyar Posta Zrt. futárszolgálata) kézbesíti vagy kérheti FOXPOST csomagautomatába a szállítást. A megrendelt Termékek vételárát és a szállítási díjat (lásd alább) utánvét esetén a Megrendelő a kézbesítő futárnak köteles átadni a megrendelt Termékek kézhezvételekor; előreutalás, illetve bankkártyás fizetés esetén a megrendelt Termékek vételárának és a szállítási díjnak a maradéktalan kifizetése a kézbesítés feltétele.

Nem muszáj csomagját házhoz kérnie. Amennyiben Önnek úgy megfelelőbb, kérheti csomagját az alábbiak szerint is:

  • Postán maradó csomag: Ez esetben ügyfelünk határozza meg, hogy a Magyar Posta melyik postahivatalába érkezzen a küldemény. Ebben az esetben a kívánt postahivatal pontos címének a megadására, valamint az Ön telefonszámának megadására kérjük. A kívánt postahivatal pontos irányítószámát a Magyar Posta Zrt. honlapján keresheti ki. A küldemény megérkezésének időpontjáról Ön SMS-ben kap értesítést. Küldeményét a postahivatalban személyi igazolvánnyal tudja felvenni.
  • Csomagátvételi Pont: Ez esetben csomagját MOL vagy Coop PostaPonton helyezzük el. A MOL Postapont napi 24, a Coop Postapontok többsége pedig 12 órában van nyitva, így munka előtt és után is felveheti csomagját. A küldemény érkezéséről SMS-ben vagy e-mailben kap értesítőt. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső PostaPontról itt tájékozódhat.
  • Csomagautomata: Ez eseten csomagját bármikor egyszerűen és gyorsan átveheti. A csomag érkezéséről SMS-ben értesítjük, ezt követően küldeményét 2 napig tárolják az automatában. Csomagját egyszerűen, az SMS-ben kapott azonosító és a telefonszám megadásával veheti ki az automatából. A határidő lejárta után a csomagot megőrzésre beszállítják valamely közeli postára, melyről újabb SMS-t kap. További információt Magyar Posta honlapján találnak.
  • FOXPOST automata: Ez esetben csomagját egy, az Ön által kiválasztott FOXPOST automatában helyezünk el. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek, az Önhöz legközelebb eső FOXPOST automatáról itt tájékozódhat.

Szállítási határidő

  • A szállítási határidő a megrendelés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 3 (három) munkanap a Szolgáltató által déli 12 óráig kézhez vett megrendelések esetében. A Szolgáltató által déli 12 óra után kézhez vett megrendeléseknél a megrendelés kézhezvételét követő 4 (négy) munkanap a szállítási határidő.
  • A kézbesítés reggel 8 és délután 17 óra között történik; a kézbesítés ezen belüli pontos időpontját a kézbesítő futárszolgálat határozza meg egyoldalúan.
  • A nem munkanapon (hétvége, ünnepnap, munkaszüneti nap) leadott megrendelések Szolgáltató általi kézhezvétele és feldolgozása az azt követő munkanapon kezdődik.

Szállítás díjazása

  • A webáruház útján bármilyen végösszegű megrendelés leadható, minimális rendelési összeg nincs.
  • Kosárértéktől függetlenül a szállítási díj Magyar Postával 1.399 Ft, FOXPOST automatába történő kézbesítés esetén pedig 1.100 Ft.
  • Utánvétes fizetési mód esetén 399 Ft értékű kezelési költség kerül felszámításra.

A vény nélkül kapható gyógyszerek webshopból történő rendelésére nincs lehetőség, azokat keresse a patikákban!

Kapcsolódó termékek

Eye Juice Regenerative szemcsepp Eyejuice Regenerative szemcsep...
Mennyiségi kedvezmény
1 4 890 Ft
2 4 743 Ft
3+ 4 646 Ft
Megszakítás